De gastronomische boottochten in de zomer

Data 2019

Zaterdagen 29/06 - 06, 13, 20 en 27/07 - 03, 10, 17, 24 en 31/08.

Uren
Uur  Activiteit
 19u30  Inscheping te Passerelle Saucy in het centrum van Liège (Luik).
 20u00  Vertrek en ontdekking van Liège, de Levendige Stad.
 Boottocht met maaltijd en musikaal sfeer.
 23u30  Terug bij de aanlegsteiger.
 24u00  Einde of de boottocht.
Menus

Zaterdag 29/06

Halfgekookte coquilles met een steekvlam

Gestoofd gezouten boter rabarber

*****

Gesneden kipfilet gevuld met rivierkreeft

kreeftensaus,

verse tagliatelle met bieslook

*****

Brunoise van aardbeien gemarineerd met Sichuan-peper

op bed van mascarpone schuim

 

Muzikale animatie :

Louis Lambrechts

Zaterdag 6/07

Kabeljauw op gehakte jonge spinazie,

crushed hazelnuts, sjalotje saus met witte wijn

*****

Kalfsmedaillon met lindehoning en safraan stampers

Spies van amandine appels

Gekinfijte groenten met gekarnde boter

*****

Stomend hard karamel gezouten boter

Bal met crème van Isigny

 

Muzikale animatie :

Vincent Piliteri

Zaterdag 13/07

Gesculpte slangnoten,

Bloemkoolroom met salicornia

*****

Medaillon kalfsvlees met groene aspergepuntjes

Kalamansi-saus, mousseline met verse kruiden

*****

Room van amandelen

Kiwi brunoise op smaak van gebracht met verse munt

 

Muzikale animatie :

Jo Vanerum 

 Zaterdag 20/07

Beierse licht gerookte haring,

Crème van Waterkers, Noordelijke Garnaal

*****

Gesneden ganzenpoot confit loempia

Saus zoals gepaneerde chionette

Appels in veldkeding

*****

Gekarameliseerde ananas warm geserveerd,

Bal van sorbet Pina Colada

 

Muzikale animatie :

Us

 Zaterdag 27/07

Aangebraden foie gras op toast van perkoek,

Yuzy-honing saus, basilicum sorbet quenelle

*****

Borst van eendenborst

Tatin van gestoofd witloof met appels

Spiesjes van amandelen

*****

Vochtige risotto met vanille

Rood fuit mishmash

 

Muzikale animatie :

Let's Dance

 Zaterdag 3/08

Rivierkreeftenstenstaarten in lasagna-bladeren.

Meli-melo van verse kruiden

*****

Lamsfilet in korst van kruiden,

Verpletterde aardappelen met truffel en minder tijmen sap

*****

Crème brûlée met room van Val Dieu

Gekarameliseerde appels, Aubel siroopparel

 

Muzikale animatie :

Jo Vanerum

 Zaterdag 10/08

Zalmruggelakt met acaciahoning

Crème van erwten

Wilde ewtensalade

*****

Bigette bigfilet

Sabayon met mosterd

Farandole van kool

*****

Gratin van seizonsfruit

Banketbakkersoom met amandelen

Zijn ijsje

 

Muzikale animatie :

J-M Moureau

 Zaterdag 17/08

Chips van Tomme de Herve, foie gras

In chaplain van het rundvleescarpaccio

Vinaigrette met siroop van Aubel

*****

Supreme van parelhoender gekookt bij lage temperatuur,

Morillesaus met boerenboter

spies van wortelgroenten

*****

Roze rabarbersoep met vanille,

ijs met verse room van Isigny

 

Muzicale animatie :

Phil Nyer

Zaterdag 24/08 

Scampi-risotto met eekhoorntjesbrood

op smaak gebracht met truffels

*****

Iberische varkenswang met koolbladeren

Reductie van Val Dieu

Romige polenta

*****

Gepocheerde peer met veenbessen,

Warme vanillesaus geserveerd

 

Muzikale animatie :

J-M Moureau

 Zaterdag 31/08

Sardines gemarineerd met citroen en soja,

Quinoa met komkommer en verse munt

*****

Kalfsreepon gekookt in confit, 

Vermindering van appelsap met steranijs

Ingedrukt van boter ratte

*****

Kougelhof-manier wentelteefje

Ijsbal met kaneel

 

Muzikale animatie :

Just'n Joy

 

Tarieven 2019
 Volwassenen/Seniors Kind (tot 12 jaart)
 57,00 €/persoon  32,00 €/kind

N.B. : * inclusief de boottocht, de aperitief, de maaltijd, de café en de musikaal sfeer.
         Kinderen krijgen hetzelfde menu in kleine hoveelheden, hetzij een kindermenu
        (aan te geven op het moment van boeking!)

Praktishe inlichtingen

De honden zijn niet toegelaten aan boord.

De reservatie is verplicht :
Blegny-Mine asbl
Rue Lambert Marlet 23
4670 BLEGNY (Belgë)
Tél. : +32 (0)4/387 43 32
Fax. rés. : +32 (0)4/387 98 28
www.blegnymine.be
domaine@blegnymine.be