Data 2019
Zaterdagen 29/06 - 06, 13, 20 en 27/07 - 03, 10, 17, 24 en 31/08.
Uren
Uur | Activiteit |
19u30 | Inscheping te Passerelle Saucy in het centrum van Liège (Luik). |
20u00 | Vertrek en ontdekking van Liège, de Levendige Stad. Boottocht met maaltijd en musikaal sfeer. |
23u30 | Terug bij de aanlegsteiger. |
24u00 | Einde of de boottocht. |
Menus
Zaterdag 29/06 Halfgekookte coquilles met een steekvlam Gestoofd gezouten boter rabarber ***** Gesneden kipfilet gevuld met rivierkreeft kreeftensaus, verse tagliatelle met bieslook ***** Brunoise van aardbeien gemarineerd met Sichuan-peper op bed van mascarpone schuim
Muzikale animatie : Louis Lambrechts |
Zaterdag 6/07 Kabeljauw op gehakte jonge spinazie, crushed hazelnuts, sjalotje saus met witte wijn ***** Kalfsmedaillon met lindehoning en safraan stampers Spies van amandine appels Gekinfijte groenten met gekarnde boter ***** Stomend hard karamel gezouten boter Bal met crème van Isigny
Muzikale animatie : Vincent Piliteri |
Zaterdag 13/07 Gesculpte slangnoten, Bloemkoolroom met salicornia ***** Medaillon kalfsvlees met groene aspergepuntjes Kalamansi-saus, mousseline met verse kruiden ***** Room van amandelen Kiwi brunoise op smaak van gebracht met verse munt
Muzikale animatie : Jo Vanerum |
Zaterdag 20/07 Beierse licht gerookte haring, Crème van Waterkers, Noordelijke Garnaal ***** Gesneden ganzenpoot confit loempia Saus zoals gepaneerde chionette Appels in veldkeding ***** Gekarameliseerde ananas warm geserveerd, Bal van sorbet Pina Colada
Muzikale animatie : Us |
Zaterdag 27/07 Aangebraden foie gras op toast van perkoek, Yuzy-honing saus, basilicum sorbet quenelle ***** Borst van eendenborst Tatin van gestoofd witloof met appels Spiesjes van amandelen ***** Vochtige risotto met vanille Rood fuit mishmash
Muzikale animatie : Let's Dance |
Zaterdag 3/08 Rivierkreeftenstenstaarten in lasagna-bladeren. Meli-melo van verse kruiden ***** Lamsfilet in korst van kruiden, Verpletterde aardappelen met truffel en minder tijmen sap ***** Crème brûlée met room van Val Dieu Gekarameliseerde appels, Aubel siroopparel
Muzikale animatie : Jo Vanerum |
Zaterdag 10/08 Zalmruggelakt met acaciahoning Crème van erwten Wilde ewtensalade ***** Bigette bigfilet Sabayon met mosterd Farandole van kool ***** Gratin van seizonsfruit Banketbakkersoom met amandelen Zijn ijsje
Muzikale animatie : J-M Moureau |
Zaterdag 17/08 Chips van Tomme de Herve, foie gras In chaplain van het rundvleescarpaccio Vinaigrette met siroop van Aubel ***** Supreme van parelhoender gekookt bij lage temperatuur, Morillesaus met boerenboter spies van wortelgroenten ***** Roze rabarbersoep met vanille, ijs met verse room van Isigny
Muzicale animatie : Phil Nyer |
Zaterdag 24/08 Scampi-risotto met eekhoorntjesbrood op smaak gebracht met truffels ***** Iberische varkenswang met koolbladeren Reductie van Val Dieu Romige polenta ***** Gepocheerde peer met veenbessen, Warme vanillesaus geserveerd
Muzikale animatie : J-M Moureau |
Zaterdag 31/08 Sardines gemarineerd met citroen en soja, Quinoa met komkommer en verse munt ***** Kalfsreepon gekookt in confit, Vermindering van appelsap met steranijs Ingedrukt van boter ratte ***** Kougelhof-manier wentelteefje Ijsbal met kaneel
Muzikale animatie : Just'n Joy |
Tarieven 2019
Volwassenen/Seniors | Kind (tot 12 jaart) |
57,00 €/persoon | 32,00 €/kind |
N.B. : * inclusief de boottocht, de aperitief, de maaltijd, de café en de musikaal sfeer.
Kinderen krijgen hetzelfde menu in kleine hoveelheden, hetzij een kindermenu
(aan te geven op het moment van boeking!)
Praktishe inlichtingen
De honden zijn niet toegelaten aan boord.
De reservatie is verplicht :
Blegny-Mine asbl
Rue Lambert Marlet 23
4670 BLEGNY (Belgë)
Tél. : +32 (0)4/387 43 32
Fax. rés. : +32 (0)4/387 98 28
www.blegnymine.be
domaine@blegnymine.be